NOKIA Arena

NOKIA Arenan pääkeittiön kova käyttöaste on haaste talotekniikalle

Joulukuussa 2021 avattu NOKIA Arena on tervetullut lisä Tampereen tapahtuma-lokaatioihin. Keväällä 2022 järjestetyt jääkiekon MM-kisat todistivat, että kokonaisuus myös toimii mallikkaasti.

NOKIA Arenan tapahtumaravintolaa, monenlaisiin tilaisuuksiin venyvää 400-paikkaista Eventumia, pyörittää Noho Partners. Ravintola Eventumin keittiö on samalla pääkeittiö, jonka vastuulla on myös tarjoilu Nokia Arenan maljassa sekä katsomon aitioissa.

Tilojen käytön mahdollisuudet ovat todella joustavat ja mittakaavaa riittää monenlaisiin tarpeisiin. Arenan malja on NOKIA Arenan sydän, permanto, jossa voidaan järjestää tapahtumat jopa 10 000 hengelle, ja joka venyy tarvittaessa 2000 hengen valkoisin pöytäliinoin järjestettyyn illallistarjoiluun. Aitioita on kaikkiaan 70, ja niiden koko vaihtelee 10-15 hengen aitioista isoihin 250 hengen ryhmäaitioihin.

NOKIA Arenan pääkeittiötä suunniteltaessa Noho Partners halusi itse määritellä keittiöilmanvaihdon vaatimukset. – Pääkeittiön ilmanvaihdon ratkaisut olivat palvelupaletin toiminnalle niin kriittiset, ettei niissä voi ajatella olevansa muiden tekemien ratkaisujen varassa, Operative Food Manager Antti Ahokas sanoo. Siksi Noho Partners myös omistaa itse keittiöilmanvaihdon ratkaisut. Pääkeittiössä on ETS NORDin otsonaattoreilla varustetut rasvahuuvat ja hybridihuuvat sekä pesulinjan kondenssihuuvat. Myös kaikissa muissa NOKIA Arenan keittiöissä on käytössä ETS NORDIN huuvaratkaisut.

Ahokas kertoo pääkeittiön kohtaavan sellaisia käyttöasteen piikkejä, että varaa katkoksiin tai keittiön työskentelyolosuhteiden toimimattomuuteen ei yksinkertaisesti ole. – On selvää, että tämän mittakaavan vaatimukset asettavat tiukat rajat myös talotekniikalle, joka huolehtii keittiön työskentelyolosuhteista, hän sanoo. – ETS NORDin keittiöilmanvaihdon ratkaisut ovat markkinoiden parasta laatua, ja edustavat ihan uudenlaista tekniikkaa. Huuvien toimintavarmuus on ollut vertaansa vailla, ja pisaraakaan kondenssivettä ei ole vielä tullut alas, Ahokas toteaa.

 

Tutustu kohteessa käytettyihin ammattikeittiöhuuviin

Kysy lisää asiantuntijaltamme

Saku Ruusunen

Tuoteryhmäpäällikkö, NORDcanopy