Ääniympäristö

Hiljaisuuden vallitessa ilmanvaihto toimii oikeaoppisesti.

Elämme päivittäin erilaisten äänien, melun ja häiriöiden ympäröiminä, se on osa arkea. Myös rakennushankkeiden ääniolosuhteiden vaatimukset kasvavat ja tiukentuvat jatkuvasti. Tarkoituksenmukaisen ääniympäristön saavuttamiseksi vaaditaan tietoa, taitoa ja asiantuntijuutta.

Kun tuotteen vaimennuskyky on hyvä, ilmanvaihtokoneiden ja laitteiden tuottamien äänien hallinta on helpompaa ja huonetilojen tiukat äänitasovaatimukset saadaan täytettyä.

ETS NORDin laadukkailla äänenvaimentimilla luot ääniympäristön, jossa ei ole tilaa melulle. Kaikista vaimentimista on pyritty tekemään niin rakenteeltaan kuin mitoiltaankin mahdollisimman kompaktit, joka tuo tarvittavaa pelivaraa suunnitteluun ja asentamiseen.

Uudella änenvaimentimien valintaohjelmalla valitset juuri tarpeisiisi sopivan tuotteen.

Ota käyttöön SILENCERiQ-valintaohjelma

Tutustu NORDsilencer-tuoteryhmään.

NORDsilencer

NORDsilencer tuoteperheemme tarjoaa:

 • laajan valikoiman pyöreitä ja suorakaiteen muotoisia äänenvaimentimia polyesteri- että mineraalivilla eristemateriaaleilla
 • eri kokoisia, eri pituuksia ja myös avattavia vaimentimia
 • ilmanvaihtokoneiden yhteyteen ja suuriin ilmavirtoihin soveltuvat lamellivaimentimet, jotka valmistetaan aina asiakkaan tarpeen ja toiveiden mukaan mitoitettuna
ETS NORDin äänenvaimentimien pinnoitemateriaalien kestävyys on erinomainen.

Äänenvaimentimiemme sisäpintojen mekaanista kestävyyttä on testattu sekä Airfelt-polyesteripinnoitteisen että Isover-lasivillapinnoitteisen äänenvaimentimen osalta. Testiä varten materiaaleja harjattiin ilmanvaihtoputkien puhdistukseen tarkoitetulla pyörivällä nailonlankaharjalla. Testiharjauksia tehtiin 10 kertaa. Kulumista arvioitiin silmämääräisesti, valokuvaamalla ja pyyhkäisyelektronimikroskoopilla.

Molempien pinnoitemateriaalien kestävyys todettiin erinomaiseksi, eikä materiaaleista irronnut villakuituja.

Putkistojen puhtaanapito edellyttää säännöllistä nuohousta nailonharjalla vähintään viiden vuoden välein. Mikäli putkistot nuohotaan asianmukaisesti ja säännöllisesti, voidaan pintamateriaalin käyttöiäksi testin perusteella arvioida 50 vuotta.

Testauksesta vastasi Tarton yliopiston spin-offina syntynyt testauslaboraorio Captain Corrosion Oü ja testatut tuotteet olivat NTP 160-1000, NTPA 160-1000 ja NKE 160-1000 Airfelt-polyesteripinnoitteiset äänenvaimentimet sekä NTF 160-1000 ja NTFA 160-1000 Isover CLEANTEC -pinnoitteiset äänenvaimentimet. Voit lukea lisää tutkimuksen toteutuksesta ja tuloksista täältä.

Tarjoamme markkinoiden parhaat vaimentimet kilpailukykyiseen hintaan.

ETS NORDin pyöreiden ilmanvaihtokanavien äänenvaimentimet uudistettiin asiakkailta ja suunnittelijoilta saadun palautteen perusteella. Uusien (NTP ja NTF) vaimentimien äänenvaimennuskyky on tällä hetkellä markkinoiden parhaimpia, ja NTP-vaimentimella on lisäksi ilmanvaihtotuotteiden puhtausluokitus M1.

Uudet äänenvaimentimet:

 • Erinomaiset äänenvaimennusominaisuudet
 • Nuohouksenkestävät, läpinuohottavat materiaalit
 • NTP, polyesterivaimennin huopapinnalla, ilmanvaihtotuotteiden puhtausluokitus M1
 • NTF, mineraalivillavaimennin Cleantec –lasikuitukankaalla. Kangas estää villakuitujen irtoamiseen kanavistoon.
 • Avattavat mallit toimivat myös huolto- ja puhdistusluukkuina
 • Isoimmat koot Ø400, 500 ja 630 varustettu vaimennuslamellilla –> parantaa vaimennusominaisuuksia entisestään
 • Uusi sisärakenne –> kevyempi asentaa, alhaiset painehäviöt ja tiiviimpi ulkokuori
 • Erittäin kilpailukykyinen hinta

 

ETS NORDin äänenvaimentimet ovat herättäneet suurta suosiota ja niitä löytyy asennettuna jo monista kohteista. Lue lisää referensseistämme täältä.

Suunnittelija, ota yhteyttä asiantuntijaamme. Luodaan yhdessä juuri tarpeisiinne sopivat ääniratkaisut!

Kysy lisää asiantuntijoiltamme

Tuukka Karlsson

Tuoteryhmäpäällikkö

NORDexternal, NORDduct, NORDsilencer, NORDdoor, NORDdiffuser, NORDgrille & IMS-tuotteet

Kadi Alber

Tuotehallintapäällikkö

NORDduct, NORDsilencer, NORDdoor, NORDdiffuser, NORDgrille & IMS-tuotteet