DUBAI EXPO

DUBAI EXPO oli NORDcanopy-huuvien juhlaa ja ETS NORDin Lähi-idän valloituksen startti

Dubai Expo 2020 -maailmannäyttely saatiin päätökseen vihdoin maaliskuun 2022 lopulla, parin vuoden lykkäyksen jälkeen. ETS NORD oli mukana yhtenä Viron paviljongin pääsponsoreista, sekä mutkan kautta paviljonkiin rakennetun Taste Estonia – ravintolan takana. Ravintolan ilmanvaihto toteutettiin NORDcanopy-tuotteilla, ja ravintolaa pyöritti virolainen Carmen catering.

ETS NORDin kansainvälisestä myynnistä vastaava partneri Markku Mattila on innoissaan onnistuneesta maailmannäyttelystä. – Voi hyvin olla että jälkikäteen katsottuna voimme todeta NORDcanopy – huuvatuoteryhmän maailmanvalloituksessa Dubai Expo 2020:n olleen yksi vedenjakaja. Kiinnostus keittiöilmavaihdon ratkaisuihimme oli niin lupaavaa, hän pohtii.

– Viron paviljongin korkeatasoinen ravintola osoittautui aivan huikeaksi menestykseksi, ja ravintolan herkullinen Estonian burger oli hyvä sisäänheittäjä keittiön ilmanvaihdon ratkaisuihimme tutustumiseen, Mattila hehkuttaa. – Ja kun kävi ilmi, että meillä on jo olemassa ratkaisu paikallisen markkinan isoimpaan haasteeseen eli toimitusaikaan, kiinnostuneita todellakin riitti.

Koottavat huuvat Lähi-idän markkinoille

Mattila kertoo maailmannäyttelyn johtaneen suoraan siihen, että ETS NORD on nyt perustamassa Dubaihin Lähi-itään ja arabiankielisiin maihin keskittyvää yhteistyöyritystä, joissa on osakkaina myös paikallisia kumppaneita. ETS NORDin vahvuutena tulee olemaan nopea toimitus. aSAP-ratkaisuna toimitettavat, osina koottavat huuvat ovat täsmäratkaisu paikallisen markkinan pitkiin toimitusaikoihin. Myös Recair-ilmankäsittelykoneet voidaan toimittaa moduuleina paikallisille markkinoille. Moduulirakenteiset tuotteet saadaan asiakkaalle parhaimmillaan parissa viikossa, kun toimitusaika yleisesti Lähi-Idän markkinoilla on lähempänä paria kuukautta.

– Olemme perustaneet Dubaihin varaston, johon toimitetaan kattava valikoima moduuleja, joita paikan päällä koulutettu ja perehdytetty toimija kasaa valmiiksi, Mattila kertoo. – Kauppa on lähtenyt hyvin käyntiin, ja sopimuksia on jo tehty useasta hankkeesta. Olemme päässeet mukaan muun muassa isojen hotelliketjujen projekteihin.

-Itselleni puhuttelevampia onnistumisiamme Dubaissa käynnistyneistä hankkeista oli pääsy mukaan maailmankuulun ja suuresti ihailemani arkkitehdin Zaha Hadidin suunnittelemaan OPUS by OMNIYAT-hotelliin. Toteutamme siellä ravintolan ilmanvaihdon NORDcanopy-tuoteryhmän tuotteilla, Mattila kertoo.

Lähi-idässä edellytyksenä sertifioitu elintarviketurvallisuus

Yksi välttämätön edellytys maailmannäyttelyn menestykselle oli NORDcanopy-huuville myönnetty HACCP International – sertifikaatti.

– Kyseessä on ennen kaikkea erinomaiseen hygieniaan ja huuvan puhdistettavuuteen liittyvä tae, Mattila sanoo. – Vaikka HACCP International sertifiointi on Suomessa suhteellisen tuntematon, on se meille avannut jo monta ovea kansainvälisillä markkinoilla. Dubai Expossa kävi ilmi, että se on Lähi-Idän markkinoilla suorastaan edellytys sille, että päästään jatkoneuvotteluihin.

HACCP International – sertifikaatti voidaan myöntää laitevalmistajille, joiden sertifioituja tuotteita käytetään elintarviketeollisuudessa. Sertifikaatti edellyttää, että tuotteet täyttävät sekä kriteerit parhaista käytännöistä elintarviketurvallisuudessa että HACCP Internationalin määrittelemät sertifiointivaatimukset.

Tutustu kohteessa käytettyihin ammattikeittiöhuuviin

Kysy lisää asiantuntijaltamme

Einari Karm

Kansainvälinen myynti