Kymenlaakson Keskussairaala

Kymenlaakson keskussairaalassa automaatio tehostaa toimintoja

Kymenlaakson keskussairaalan laajennusosa käsittää viisi kerrosta, jotka pitävät sisällään leikkaussalit, päivystyksen, teho- ja valvontahoidon, äitiyspoliklinikan ja synnytysosaston sekä välinehuollon.

Kymenlaakson keskussairaalan laajennusosa, G-talo, on valmistumassa vuoden 2020 alussa. Laajennusosassa hyödynnetään laajasti kiinteistöautomaatiota. Leikkaussalien hygieenisyys varmistetaan tiiviin seinärakenteen avulla, jolloin ilmanvaihdon tarkka säätely on mahdollista. Ilmanvaihtojärjestelmällä säädellään salien lämpötilaa, pienhiukkas- ja kosteustasoa ja ilman siirtoa. Automaatio on viety pitkälle; ohjausjärjestelmä mahdollistaa niin operaatio- kuin kirurgikohtaiset esiasetukset sekä automaattisen ilman puhdistuksen operaatioiden välillä, joka puolestaan tekee salien vaihtoajoista lyhyitä ja minimoi tyhjäkäyttöä.

Osaksi sairaalan kiinteistöautomaatiota on integroitu myös ETS Control-palopeltien ja savunhallinnan automaatiojärjestelmä. IV-urakoinnista vastannut työnjohtaja Jari Kokkinen Wikholm Talotekniikka Oy:ltä sanoo aiemmalla hyvällä kokemuksella ETS NORDista olleen suuri vaikutus palopeltien ja savunhallinnan järjestelmää hankittaessa.

– Firma on tuttu kumppani ja olemme ostaneet sieltä monta vuotta, Kokkinen sanoo. – Tässä tapauksessa ETS NORDin järjestelmän integroitavuus Siemensin kiinteistöautomaatioon oli merkittävä lisäetu. Palopeltien osalta ETS Control –peltien asennettavuus, se että niitä on saatavilla tyyppihyväksyttynä useammalle materiaalille, oli tärkeää ostopäätöstä tehtäessä, Kokkinen jatkaa.

Kuvat: Laura Lehtonen 

Kysy lisää kohteen vastuumyyjältä

Junnu Haara

Myynti

Savo, Kaakkois-Suomi & Päijät-Häme