ETS NORD kasvattaa tarjontaansa Ruotsissa yritysostolla

01.04.2021

ETS NORD on tänään julkistanut ostavansa suorakaidekanavajärjestelmiä  valmistavan JC Plåt & Isolering AB:n koko liiketoiminnan. Kaikki yrityksen yhdeksän työntekijää siirtyvät ETS NORDin palvelukseen. Myös yrityksen brändi JC Plåt & Isolering säilyy ETS NORDin tuotevalikoimassa.

Tänään julkistettu yrityskauppa toteuttaa ETS NORDin strategiaa olla yksi Pohjoismaiden johtavista ilmanvaihdon kokonaisratkaisujen ja laitteiden valmistajista sekä alan vahva toimija.

– Ruotsissa suorakaidekanavajärjestelmät ja siihen liittyvien tuotteiden kysyntä on merkittävää. Haluamme tällä yrityskaupalla lisätä ilmanvaihdon ratkaisujen valikoimaamme, jotta voimme myös Ruotsissa tarjota asiakkaillemme kaikki hyvään ilmanvaihtoon tarvittavan saman katon alta, ETS NORDin kansainvälisestä myynnistä ja markkinoinnista vastaava Markku Mattila sanoo. 

– Olemme hyvin tyytyväisiä siihen, että saamme JC Plåt & Isoleringin erikoisosaamisen suorakaidekanavajärjestelmistä osaksi ETS NORDin valikoimaa, Henrik Ahlen sanoo.  – Yrityskauppa vahvistaa merkittävästi asemaamme Ruotsin markkinoilla.

ETS NORD -konserni on reilut kaksikymmentä vuotta kestäneen taipaleensa aikana kasvanut orgaanisesti, mutta täydentänyt osaamistaan myös yrityskaupoin. Vuoden 2020 aikana yritysostoja tehtiin Suomessa, ja niillä vahvistettiin savunhallinnan osaamista (Suomen Ilmastointitukku Oy) sekä asennus- ja kiinnitystarvikkeiden valikoimaa (Test-Air Oy). Vuonna 2018 ETS NORD osti tanskalaisen ilmanvaihtojärjestelmiä valmistavan KH Vent A/S:n sekä suomalaisen ilmankäsittelykoneita valmistavan Recair Oy:n. 

 

ETS NORD on ilmanvaihtotuotteita ja laitteistoja valmistava, myyvä ja markkinoiva konserni, jolla on toimipisteet Suomessa, Virossa, Tanskassa ja Ruotsissa. ETS NORD on perustettu vuonna 1998, ja se työllistää yhteensä 370 henkilöä. ETS NORD on sitoutunut kestävään ja vastuulliseen toimintaan koko liiketoimintaketjussa. Koko ETS NORD konsernin liikevaihto oli vuonna 2020 noin 50 meur.

JC Plåt & Isolering AB on ilmanvaihdon suorakaidekanavajärjestelmien valmistukseen erikoistunut perheyritys Malmössa. Yrityksen palveluksessa on 9 henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2020 oli noin 1,2 meur.

Lisätietoja

Markku Mattila

Partner & Group Senior Advisor