Upeat puitteet keskellä kaupunkia – Scandic Grand Central

14.07.2022

Helsingin päärautatieasemalla, entisissä VR:n tiloissa, avattiin keväällä 2021 Scandic Grand Central. Lähes 500 huoneen hotelli on yksi Scandicin suurimmista. Scandic Grand Centralin palveluihin kuuluu myös kokouskeskus ja ravintolamiljöö. Keskemmälle Helsinkiä tuskin pääsee: hotellihuoneista on näkymä kohti Kansallisteatteria, Rautatientoria, asemalaitureille sekä Kaisaniemen puistoon.

Scandic Grand Central koostuu alkuperäisestä Eliel Saarisen suunnittelemasta osasta, 1930-luvulla valmistuneesta lisäsiivestä sekä kokonaan uudesta lisäosasta. Rakennus muutettiin hotelliksi yhteistyössä Museoviraston kanssa, ja paljon alkuperäisiä yksityiskohtia on säilytetty.

ETS NORD on toimittanut kohteeseen muun muassa ravintoloiden huuvat sekä design-oviverhoja.

Rakennuttajan puolelta hankkeessa on ollut mukana Scandicin Technical Service manager Petri Pakkala. Hän on tilannut ETS NORDin huuvia jo aiempien rakennushankkeiden yhteydessä, ja todennut ne hyviksi. Scandic Grand Centralissa on kymmenkunta ETS NORDin huuvaa, joista useimmat keittiössä ja muutama huuva aivan ravintolatilan vieressä. Pakkalasta tekee tyytyväisen asiakkaan myös se, että hän kokee päässeensä vaikuttamaan tuotekehitykseen. – Olen ollut ETS NORDin huuvien kanssa tekemisissä jo jonkin aikaa, ja käynyt tutustumassa niiden tuotekehitykseen ja tuotantoon ETS NORDin Tallinnan tehtaalla. – Olen tehnyt kehitysehdotuksia, ja huomannut, että ehdotuksiani on myös toteutettu, Pakkala sanoo.

Myös keittiön puolella ollaan tyytyväisiä ilmanvaihtoon. Grand Central Helsingin keittiöpäällikko Ali Suviala, joka on ollut projektissa mukana ravintolan käynnistelystä alkaen, kehuu huuvien toimintaa. – ETS NORDin huuvat toimivat juuri niin hyvin kuin on luvattu. Niissä on erinomainen tekniikka ja ne ovat käyttäjäystävällisiä. Ammattikeittiökäytössä on erityisen tärkeää, että huuvat ovat helposti puhdistettavissa. Nämä huuvat pitävät lupauksensa korkeasta hygieniasta vaivatta, Suviala sanoo.

NORDcanopy- huuvien elintarviketurvallisuus on todennettu HACCP International– sertifikaatilla lokakuussa 2021. HACCP International – sertifikaatti voidaan myöntää laitevalmistajille, joiden tuotteita käytetään elintarviketeollisuudessa ja jotka täyttävät kriteerit parhaista elintarviketurvallisuuden käytännöistä.

Kuva: Laura Lehtonen

Tutustu kohteessa käytettyihin ammattikeittiöhuuviin