Viinijuhlat Tallinnassa – mukana mieluisinta jouluviiniä valitsemassa

20.12.2019

ETS NORDn viinijuhlat Tallinnassa on järjestetty jo niin monta kertaa, ettei ETS NORDin perustaja, viinientusiasti Urmas Hiie ole ihan varma, mutta epäilee että kyseessä on 16. kerta. Yhtä kaikki, konsepti on ollut menestys ja ETS NORDin viinijuhlille matkaakin suomalaisia ja virolaisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita jatkossakin joka vuosi. ETS NORDin viinijuhla on oikeastaan viinitasting, jossa yhdessä maistellaan ja samalla päätetään, minkä viinin ETS NORDin työntekijät, asiakkaat ja yhteistyökumppanit saavat tulevana jouluna lahjaksi.

ETS NORDin viinijuhlat on jo käsite, johon eri maahantuojat tuovat mielellään viinejään näytille. Viinien määrä pyritään tastingissa kuitenkin pitämään kohtuullisena, jotta maisteluun tottumattomammatkin makunystyrät säilyisivät terässä. Tänä vuonna maisteltavana oli 9 viiniä.

Marraskuussa järjestetyn tastingin veti Viron sommelier-yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

Kristjan Markii, ja juhlien puitteina toimi Tallinnan uusin japanilainen ravintola, Kampai, joka tosin ilmoittaa olevansa vain pienenpieni osa Tokiota ja tarjoavansa ainoastaan parhaita esimerkkejä japanilaisesta keittiöstä. Kampai sijaitsee Noblessnerin alueella uudessa rosoisen romanttisessa KAI-taidekeskuksen rakennuksessa – tyylikäs alue on nähtävyys jo sinänsä, ja tulee varmasti suomalaisille matkailijoille pian tutuksi. Kampai-ravintolalla ja ETS Nordilla on yhteys myös sitä kautta, että ravintolan ilmanvaihto on ratkaistu ETS NORDin tuotteilla.

Tastingin voittajaksi valikoitui Cantine Menhir Primitivo di Manduria DOC 2017, ja sitä hankitaan tänä vuonna lähemmäs 1500 pullollista.