Helsinki-Vantaan terminaali 2

Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennushankkeessa toimitusten on oltava täsmällisiä

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n uudistus- ja laajennushanke, suurin koko lentoaseman 70-vuotisessa historiassa, toteutetaan kahdessa vaiheessa. Kaiken kaikkiaan mittavan hankkeen laajennus- ja muutostyöt kestävät neljä vuotta, ja terminaali 2:n uudet tilat ja palvelut otetaan käyttöön vuonna 2024.

Terminaali 2:n laajennustyöt tehdään allianssimallilla, jolloin hankkeen suunnittelu ja rakentaminen toteutetaan yhteisvoimin, ja myös riskit ja hyödyt jaetaan allianssin toimijoiden kesken. Rakennustöiden toteuttajana allianssissa on SRV, LVI-urakoinnista hankkeessa vastaa Consti Talotekniikka.

ETS NORD toimittaa terminaali 2:een ja sen laajennusosaan ilmanvaihtokanavat ja kanavaosat, savunhallintatuotteet, ulospuhallushajottajat ja katokset sekä päätelaitteita, kuten äänenvaimentimia. ETS NORDin tuotteita voi nähdä terminaalin katolla lentokoneen laskeutuessa. Myös ETS NORDin keittiöhuuvia toimitettiin Finnairin non-Schengen loungeen, AjisenRamen- ravintolaan sekä Jamie’s Deliin.

Consti talotekniikan projektipäällikkö Kimmo Valta ei ole aiemmin ollut yhteistyösuhteessa ETS NORDiin, mutta muistaa kauppakeskus Triplan rakennushankkeen yhteydessä saamansa positiivisen ensivaikutelman. Valta kertoo, että jo tuolloin hänelle jäi mieleen ETS NORDin hyvin täsmälliset tavaratoimitukset, jotka pitivät aikataulunsa kaikkein parhaiten.

Myös Helsinki-Vantaalla saapuvat tavarantoimitukset on tiukasti aikataulutettu. Jo kansainvälisen lentoaseman turvajärjestelyt asettavat haasteita tavarantoimittajille, ja lisäksi kuormien saapuminen työmaalle ajoitetaan tiukimmillaan puolen tunnin tarkkuudella. – Tästä huolimatta ETS NORD on onnistunut toimituksissa jälleen erinomaisesti, Valta toteaa.

Myös ETS NORDin tuotteiden saatavuus on ollut erittäin hyvä.

– Savunhallintakanavien saatavuudessa olen aiemmin törmännyt siihen, että toimitusaika voi olla jopa 2 viikkoa. Olen yllättynyt iloisesti, kun ETS NORD on onnistunut jopa puolittamaan totutun toimitusajan, Valta sanoo.

Täsmällisten toimitusten ja erinomaisen saatavuuden ohella Kimmo Valta kertoo arvostavansa avointa keskusteluyhteyttä ja saamaansa teknistä konsultaatiota. Yhdessä ETS NORDin teknisten asiantuntijoiden kanssa on käyty läpi muun muassa äänenvaimentimien ääniteknistä sopivuutta kohteeseen.

Referenssin kuvat: Finavia image material bank

 

Tutustu kohteessa käytettyihin tuoteryhmiin

Kysy lisää kohteen vastuumyyjältä

Samuel Rutanen

Myynti

Etelä-Suomi