Vaasan keskussairaala

Bothnia High 5 kuvapankki
ETS NORDin toimitusvarmuus on vakuuttanut

Vaasan keskussairaalan yhteyteen rakennetaan kokonaan uusi muuntojoustava ja monikäyttöinen sairaalarakennus. H-uudisrakennuksen toteuttaa Bothnia High 5 –projektiallianssi, joka on samalla Pohjanmaan ensimmäinen allianssimallilla toteutettava hanke. Keskussairaalan uudisrakennus on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2022.

Allianssimallissa hankkeessa mukana olevat vastaavat suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä. Osapuolet tekevät kiinteää yhteistyötä ja jakavat projektin riskit ja hyödyt yhdessä sekä noudattavat tiedon avoimuuden periaatteita, raportoivat esimerkiksi kaikki projektin kustannukset avoimesti.

Keskussairaalan kymmenkerroksinen H-rakennus yhdistää perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalihuollon maakunnallisia ja yksityisiä palveluita. Kunnianhimoisena tavoitteena on tuoda palvelut etäyhteyksien ja digitalisaation avulla asiakkaiden lähelle asuinkunnasta riippumatta. Rakennus mukautuu käyttöiän aikana tapahtuviin muutoksiin niin toiminnallisuudessa, käyttötarkoituksessa kuin teknisissä järjestelmissä.

Vaasan keskussairaalan H-uudisrakennuksen toteuttavaan Bothnia High 5 -allianssiin kuuluvat YIT, Ramboll Finland, Granlund Pohjanmaa, Raami Arkkitehdit ja Arkkitehdit Kontukoski yhdessä Vaasan sairaanhoitopiirin kanssa. Are on mukana projektiallianssissa YIT:n aliurakoitsijana talotekniikkakumppanina, ja vastaa hankkeen LVISA-suunnittelun ohjauksesta ja toteutuksesta.

Are Oy:n Vaasan yksikönpäällikkö Tapio Latvala on vastannut talotekniikan alihankinnoista ja toimii sairaalan työmaalla myös työnjohtajana. Latvalalla on pitkä historia ETS NORDin kanssa, ja hyvin selkeä mielipide siitä, miksi näin on. – Olen tehnyt useaan kohteeseen hankintoja ETS NORDilta ja voin luottaa toimitusaikojen pitävyyteen, Latvala sanoo.

Vaasan keskussairaalan tapauksessa toimitusten täsmällisyys vielä korostuu, koska H-rakennuksen työmaa sijoittuu sairaala-alueen nykyisten rakennusten keskelle. – Pystymme ilmoittamaan tavarantoimitusten tarkat ajankohdat aikaisintaan kolme päivää ennen toimitusta, ja logistiikan tulee toimia puolen tunnin tarkkuudella, Latvala sanoo. – ETS NORDin toimituksista minun ei ainakaan aiemman kokemuksen perusteella tarvitse kantaa huolta, hän lisää.

ETS NORD toimittaa sairaalaan ulospuhallushajottajat, lumisuojasäleiköt, savunhallintapellit ja savunhallintakanavat.

Referenssin kuva: Bothnia High 5 kuvapankki

Tutustu kohteessa käytettyihin tuoteryhmiin

Kysy lisää alueen vastuumyyjältä

Ville Heikkinen

Myynti

Länsi- & Pohjois-Suomi