Jyväskylän Kangas

Jyväskylän Kangas
Jyväskylän Kangas on ydinkeskustan tuntumaan, entisen paperitehtaan alueelle rakentuva ekologinen kaupunginosa.

Kangas on Jyväskylän kaupungin merkittävin aluekehityshanke, jossa oppilaitosten ja yritysten kanssa yhteistyössä kehitetään resurssiviisasta ja kyberturvallista smart city – kaupunginosaa.

Alueelle on vuoden 2020 aikana valmistumassa uuden ajan työympäristöä edustava Optimes Business Garden – toimistokiinteistö, jossa on noin 14.000 neliötä toimistotiloja kolmessa rakennuksessa. Kantavana ajatuksena on ihmisten hyvinvointi, tilojen tehokkuus ja mahdollisimman hyvä muuntojoustavuus, eli yrityksen liiketoiminnan tarpeita tukevat muuntautuvat tilaratkaisut. Tilojen muuntojoustavuus edellyttää, että muun muassa akustiikkaan, sisäilmaan ja valaistukseen kiinnitetään erityishuomiota. Oman vaatimuksensa kiinteistön suunnitteluun on tuonut älykkäitä energianhallinnan ratkaisuja kehittävä Landis+Gyr, joka on muuttamassa kiinteistöön 1500 neliön testauslaboratorionsa ja 270 työntekijää. Testauslaboratorio vaatii vakaita olosuhteita, muun muassa jäähdytyskuorman hallintaa. Lisäksi nopean kasvun uralla oleva yritys odottaa tiloilta mukautumista myös liiketoiminnan tulevaan kasvuun. Landis + Gyrin Jyväskylän toimitilat ovat yksi yrityksen globaaleista teknologiakeskuksista ja Pohjoismaiden ja Baltian päätoimipiste.

Taloteknisestä suunnittelusta ja urakoinnista vastaa Business Garden – hankkeessa Suomen Talotekniikka Oy, jossa projektivastaavana toimii Jyväskylän aluejohtaja Arto Piispanen. ETS NORD valikoitui projektissa toimittajaksi ilmanvaihdon päätelaitteisiin, kanavaratkaisuihin, palopelteihin ja ilmankäsittelykoneisiin. Piispanen on tehnyt yhteistyötä ETS NORDin kanssa jo pitkään, ja tuotteet ja ihmiset ovat tulleet tutuiksi.

-Olen tyytyväinen ETS NORDin tuotteiden tasaisen varmaan laatuun, Piispanen sanoo, – Se ei ole vuosien varrella heitellyt. – Yhteistyö ETS NORDin kanssa on myös varsin avointa. Tässä projektissa tarvitsimme tarkempaa tietoa palopeltien käyttämästä väylätiedosta ja jännitteestä ymmärtääksemme miten ne liitetään kiinteistön järjestelmiin.  Vastauksia saimmekin nopeasti ja kokemukseni on, että myös muihin kysymyksiin on aina saanut apua joko tekniseltä tuelta tai alue-edustajilta, Piispanen sanoo.

Kysy lisää kohteen vastuumyyjältä

Pasi Leskinen

Myynti

Itä-Suomi