Uusi Lastensairaala

Maailman parasta lastensairaalaa tekemässä

Uutta Lastensairaalaa rakennettiin Meilahteen vuosina 2014-2018. Sen rakentamista vauhditettiin yksityisillä varoilla ja lahjoituksilla.  Hankkeen tukiyhdistys keräsi viidesosan koko rakennushankkeen kustannuksista, lisäksi hanketta rahoittivat HUS ja Suomen valtio. Sairaala otettiin vaiheittaisesti käyttöön vuoden 2018 lopulla, ja palkittiin heti valmistumisvuotenaan Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnolla.  Projektiyhdistys ry valitsi hankkeen Vuoden Projektiksi 2018.

Uusi lastensairaala on lasten vaativaan erikoissairaanhoitoon keskittynyt sairaala. Sen kahdeksankerroksinen rakennus käsittää 118 ikkunallista huonetta ja 140 vuodepaikkaa. Projektin haasteellisuutta lisäsi se, että uusi sairaala suunniteltiin toiminnassa olevan sairaala-alueen sisälle. Siksi myös toimitukset työmaalle jouduttiin ajoittamaan hyvin tarkasti. ETS NORDilta projektissa oli mukana Samuel Rutanen.

ETS NORD toimitti Lastensairaalaan NORDDuct-ilmanvaihtokanavat ja -osat, maalatut lumisuojasäleiköt, säätöpellit, puhdistusluukut ilmanvaihtokanaviin ja haponkestävät ilmanvaihtokanavat- ja osat.

Uuden Lastensairaalan tapauksessa vahvuutenamme oli toimitusvarmuus, Rutanen sanoo. Ahtaalla työmaalla rakentaminen edellyttää toimittajalta hyvää reagointikykyä, kun tilanne työmaalla saattaa muuttua nopeastikin. Pystyimme tekemään toimituksia pk-seudun varastoltamme jo päivän varoitusajalla, Rutanen kertoo.

 

Tutustu kohteessa käytettyihin tuoteryhmiin

Kysy lisää kohteen vastuumyyjältä

Samuel Rutanen

Myynti

Etelä-Suomi