Optima

Optima ammattikoulun keittiö- ja ravintolatilat uusiksi

Pietarsaaressa sijaitseva ammattikoulu Optima tarjoaa ammatillisten perustutkintojen ja ammatti- ja erikoisammattitutkintojen ohella kursseja aikuisille. Lisäksi se toimii ainoana ruotsinkielisenä erityisoppilaitoksena, jossa saa ammatillista erityisopetusta, valmistavaa ja kuntouttavaa koulutusta.

Optimassa opiskeltavien ammattien kirjo on moninainen: artesaanista eläintenhoitajaksi, talonrakentajasta muotiassistentiksi. Ravintola-alan ammattitutkintoja ovat kokki ja leipuri-kondiittori.

ETS NORD oli mukana Optima ammattikoulun keittiö- ja ravintolatilojen peruskorjaushankkeessa, jossa uusittiin koulun ammattikeittiön, ravintolan sekä leipomon ilmanvaihto. Puhdistettavat alueet olivat isoja, ja rasvahuuva-alueita oli kaikkiaan kuusi. Kaikkiin rasvahuuviin asennettiin myös otsonaattori, joka varmistaa hyvän rasvanpoiston. Otsonaattoreitten tilavalvonta hoidetaan sujuvasti Modbus-väyläratkaisun kautta, jolloin jokaisen otsonaattorin käyntitilaa ja historiaa on erittäin helppo seurata. Lisäksi kohteeseen tuli erillinen astianpesutila, johon asennettiin useampi ETS NORD –kondenssihuuva-linja.

Alkuperäinen peruskorjaussuunnitelma oli tehty toisen toimittajan tuotteilla, mutta pian kävi ilmi, että ETS NORDin huuvien kammiorakenteen ansiosta tulo- ja poistoilmakanavien määrä huuviin voitiin puolittaa. Tämä tarkoitti myös suurta materiaalisäästöä, ja lisäksi ETS NORDin ratkaisun avulla saatiin sisäkaton yläpuolelle enemmän tilaa.

IV-urakasta vastannut Bravida Oy:n Joakim Löfs antaa erityiskehut ETS NORDille projektin jälkihoidosta. – ETS NORD ottaa aina vastuun projektista alusta loppuun asti, ja yhteyshenkilö soittaa ja varmistaa että käyttöönotto on onnistunut ja ilmanvaihto toimii kuten on luvattu. Tämä on kokemukseni mukaan hyvin poikkeuksellista, Löfs kertoo tyytyväisenä.

Optima ammattikoulun kiinteistöhuoltopäällikkö Tom Grön on vahvasti samaa mieltä. – Voin olla varma, että ETS NORDin edustaja soittaa aina hankkeen päätyttyä, ja varmistaa että kaikki pelaa, hän sanoo.

Tutustu kohteessa käytettyihin ammattikeittiöhuuviin

Kysy lisää asiantuntijaltamme

Marcus Hintze

Vientimyyntipäällikkö

NORDcanopy