Varkauden Sairaala

Varkauden sairaalan tehokkuus ja toiminnallisuus varmistetaan elinkaaritoteutuksella

Varkauden uusi sairaala valmistuu vanhan sairaalan tontille Kommilan kaupunginosaan.

Kokonaan uuden sairaalan rakentamiseen päädyttiin energia- ja toimintatehokkuuden sekä asiakaslähtöisyyden vuoksi, joihin vanha sairaalarakennus ei selvityksen mukaan olisi taipunut. Moderneilta sairaalatiloilta edellytetään muuntojoustavuutta ja sopeutumista kehittyviin hoitoprosesseihin.

Varkauden sairaalassa tulevat toimimaan sosiaali- ja terveyspalvelut, erikoissairaanhoidon osastohoito, kuntouttava osastohoito ja psykiatrinen perustason osastohoito, sekä akuuttivastaanotto sekä päivystys. Sairaala tulee työllistämään yli 300 eri alan ammattilaista ja palvelee niin Varkauden kuin lähikuntienkin asukkaita. Uudisrakennus otetaan suunnitelman mukaan käyttöön keväällä 2021.

Varkauden sairaalan rakentaminen alkoi keväällä 2019. ETS NORD toimittaa sairaalaan ilmanvaihtokanavia ja kanavanosia, äänenvaimentimia, palopeltejä, kattohajottajia sekä lumisuojasäleikköjä.

Varkauden sairaala toteutetaan elinkaarihankkeena, jossa toteuttajaksi valittu palveluntuottaja, Lujatalo Oy, suunnittelee ja rakentaa kiinteistön, ja ottaa vastuun ylläpidosta erikseen määritellylle ajanjaksolle. Elinkaarimallilla varmistetaan, että uusi sairaala täyttää yhdessä sovitut tavoitteet, muun muassa energiatehokkuuden, materiaalien kestävyyden ja sisäilmaston osalta. Lisäksi elinkaarimallissa palveluntarjoaja sitoutuu kehittämään uusia ratkaisuja investointi- ja ylläpitokustannuksia säästääkseen.

Hankkeen taloteknisistä ratkaisuista vastaa Suomen talotekniikka Oy, jonka ostopäälliköllä Kalle Ahvenisella on takana pitkä yhteistyösuhde ETS NORDin kanssa.

– Olen ollut tyytyväinen ETS NORDin toimintatapoihin, Ahveninen sanoo.  – Reklamaatiot, joita joka projektissa tulee aina silloin tällöin, on hoidettu esimerkillisen mallikkaasti. Kokonaisuutena yhteistyömme on toiminut hyvin. Tuotteiden saatavuus on ollut hyvä, ja arvostan ETS NORDin joustavuutta ja erityisesti heidän hyvää asennettaan, hän kuittaa.

Tutustu kohteessa käytettyihin tuoteryhmiin

Kysy lisää kohteen vastuumyyjältä

Junnu Haara

Myynti

Savo, Kaakkois-Suomi & Päijät-Häme