Oulun yliopistollinen sairaala

OYS
Visiona maailman älykkäin sairaala

Oulun yliopistollinen sairaala OYS on yksi Suomen viidestä yliopistollisesta sairaalasta. Sen visiona on olla uudistuksen valmistuttua maailman älykkäin sairaala niin teknologiassa, ammatillisessa osaamisessa kuin tilojenkin osalta.

OYS 2030 – uudistamisohjelman myötä Oulun yliopistollisen sairaalan toiminta ja tilat uudistetaan vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. Uudistamisohjelmassa on asetettu kovia tavoitteita ja säästöä esimerkiksi energiakustannuksista on arvioitu tulevan jopa noin 50 prosenttia nykyiseen nähden.

Uudistus tapahtuu vaiheittain. Toteutuksen massiivisuudesta kertoo jo sekin, että ensimmäisen vaiheen toteutuksesta, ydinsairaalan A- ja B- rakennuksesta, vastaa kaksi allianssia. Ensimmäisen vaiheen uudisrakennusten on määrä valmistua vuoteen 2023 loppuun mennessä.

A-rakennuksesta vastaavassa allianssissa on LVI-urakoitsijna Aro Systems. ETS NORD toimittaa sairaalan A-rakennukseen lämmitettävien ulkosäleikköjen ja ulospuhallushajottajien lisäksi savunpoistokanavat ja niihin liittyvät savunhallintapellit. Koska uudisrakennukset nousevat vanhan sairaalan vielä toimiessa, on työmaan logistiikka suunniteltava hyvin. Toimitukset täytyy ajoittaa täsmällisesti ja oikeassa järjestyksessä, jotta työt sujuvat sutjakkaasti, ilman tarpeettomia keskeytyksiä.

Aluemyyntipäällikkö Jens Rönnqvist ETS NORDilta kertoo, että ETS NORDin savunhallintakanavat ovat CE-merkittyjä tuotteita, ja niiden asennuksesta on pyritty tekemään mahdollisimman yksinkertaista. Savunhallintakanavat tehdään mittatilaustyönä, ja Rönnqvist kertoo, että ne numeroidaan, jotta helpotetaan asentajan työtä. – Näin isolla työmaalla on paljon asentajia töissä, ja uskon että asennusjärjestyksestä kertova tarra kanavan kyljessä on asia, jota asennusta tekevä arvostaa, hän tuumii.

Savunhallintakanaviston asennuksesta vastaava Aro Systemsin LVI-projektipäällikkö Veli-Pekka Kotikumpu pitää suurena parannuksena aiempaan sitä, että ETS NORDin savukanavat voidaan yhdistää tiivistenauhalla, mikä tekee asentajan työstä aiempaa siistimpää, kun massan käytöstä voidaan luopua.

OYS:n työmaan vastaava LVI-Projektipäällikkö Jouni Kakkuri Aro Systemsiltä on puolestaan tyytyväinen toimitusten yhteydessä saamaansa palveluun. – Saimme ETS NORDilta suunnitteluapua ja tukea tuotevalintaan, ja esimerkiksi mittavan kokoisista ulkosäleiköistä tehtiin alustavia suunnitelmia rakenne- ja arkkitehtisuunnittelua varten, hän sanoo. – Toimitukset ovat saapuneet ajallaan. ETS NORDin tekninen tuki sekä tilaus-ja toimitusprosessi pelaavat kaiken kaikkiaan erittäin hyvin, Kakkuri kiittelee.

Kysy lisää alueen vastuumyyjältä

Ville Heikkinen

Myynti

Länsi- & Pohjois-Suomi