ETS NORD lanseeraa ilmanvaihtoalan oppimis- ja kehitysalustan

21.02.2024

Suunnittelija Klubi on foorumi, jossa ilmanvaihtoalan ammattilaiset voivat vaihtaa ajatuksia, hakea tietoa ja saada uusia vinkkejä toimialan kehityssuunnista.

Ilmanvaihtoala kehittyy kohti yhä yksilöllisempiä, kohteen erityispiirteet entistä paremmin huomioivia ratkaisuja. Tuotevalikoima monipuolistuu, ja vaihtotilanteissa joudutaan usein integroimaan vanhoja komponentteja uudenlaisiin. Eri laitevalmistajien tuotteiden yhteensopivuuskaan ei ole itsestäänselvyys, pikemminkin päinvastoin.

Kun haetaan parasta mahdollista asiakaskokemusta, joudutaan jo suunnitteluvaiheessa miettimään ratkaisua monelta kantilta. Monesti vastaus löytyy kilauttamalla kollegalle. Jos hän ei tiedä, hän saattaa tietää jonkun, joka tietää.

”IV-suunnittelijoiden keskuudessa on valtavasti tietotaitoa, jonka laajamittainen hyödyntäminen on koko toimialan yhteinen etu”, toteaa ETS NORDin Suomen maajohtaja Jari Lehtonen. ”Yhtenä Pohjois-Euroopan suurimmista ilmanvaihdon kokonaisvaltaisiin ratkaisuihin erikoistuneena yrityksenä haluamme olla etujoukoissa luomassa uutta ja kannustaa suunnittelijoita vaihtamaan ajatuksia alan viimeisimmistä kehityssuunnista.”

Tämä tahtotila on ollut kantavana ajatuksena uuden, alalla ainutlaatuisen Suunnittelija Klubin perustamisessa.

ETS NORDin ympäri Suomea järjestämät suunnittelijaseminaarit ovat jo ehtineet osoittaa, että yhteisiä kokoontumisia ja keskusteluja arvostetaan. Osallistujamäärät ovat yllättäneet jopa järjestävän tahon, ja keskustelu on käynyt vilkkaana. Suunnittelija Klubi aikoo nostaa vuorovaikutuksen seuraavalle tasolle, ja jopa siitä yli. Monipuolinen valikoima oppimisen ja kehittymisen mahdollisuuksia auttaa jokaista suunnittelijaa löytämään luontevimman tavan lähestyä mielessä päällimmäisenä olevaa asiaa.

”Suunnittelijaseminaarit ovat vakiinnuttaneet paikkansa osana IV-asiantuntijoille suuntaamaamme koulutustarjontaa, ja niitä on luvassa vastedeskin”, Lehtonen korostaa. ”Suunnittelija Klubi tarjoaa erinomaisen kanavan ajatustenvaihtoon seminaarien välisenä aikana, joten Klubiin liittyminen on seminaareihin osallistujille luonteva tapa jatkaa hyviä keskusteluja ajankohtaisten aiheiden tiimoilta.”

Vastaavasti klubilaisten on helppo suunnata seminaareihin jalostamaan osaamistaan ja kasvattamaan verkostojaan.

Suunnittelija Klubista löytyy alan asiantuntijoiden kirjoittamia artikkeleita kommentointi- ja keskustelumahdollisuuksineen, linkkejä suunnittelutyötä helpottaviin mitoitus- ja valintaohjelmiin, hyödyllisiä vinkkejä ja asiantuntijoita, joiden puoleen voi kääntyä kaikissa ilmanvaihtoon liittyvissä asioissa. Sisältöä kehitetään jatkuvasti suunnittelijoiden toiveiden mukaan; Jari Lehtonen toivookin käyttäjiltä aktiivista palautetta ja reippaasti parannusehdotuksia.

Arvostettujen kerhojen tapaan myös Suunnittelija Klubiin pääsy edellyttää hyväksyttyä jäsenyyttä.

Hae käyttöoikeutta Suunnittelija Klubiin täältä.