ETS NORD sponsoroi nuorta moottoripyöräkilpailija Mariaa

13.10.2021

Maria – nuori moottoripyöräkilpailija Virosta

Maria on 15-vuotias, rakastaa moottoriurheilua ja on ajanut moottoripyörää jo 6 vuotta. Hän oli vasta 9-vuotias aloittaessaan harrastuksensa.

Maria on osallistunut kolmen vuoden ajan Suomen ja Viron mestaruuskilpailuihin. Hän on myös ensimmäinen virolainen naisurheilija, joka on seissyt moottoripyöräilyn palkintokorokkeella Suomessa.

Vuosi 2020 oli Marialle erittäin onnistunut. Hänestä tuli Viron mestari MiniGP -luokassa. Hän sijoittui kauden aikana myös toiseksi Suomen kilpailussa. Marialle suuri kunnia oli, että Viron moottoriliitto nimesi hänet vuoden moottoripyöräurheilijaksi.

Tänä vuonna Maria ajaa aivan uudessa Supersport300-luokassa ja paljon isommalla pyörällä.

ETS NORD sponsoroi Mariaa, jotta hänen uusi pyöränsä olisi kansainvälisten määräysten mukainen.

Marian päätavoite tänä vuonna on totutella uuteen pyörään. Uudessa luokassa kilpailu on kovaa, ja muut ovat kilpailleet jo vuosia. Maria on kuitenkin vahva ja motivoitunut, joten kilometrejä kertyy ja kierrosajat paranevat jatkuvasti.

Maria osallistui kolmeen kilpailuun tänä vuonna. Heinäkuun lopussa he harjoittelivat Alastarossa, jossa oli tarkoitus järjestää neljäs kilpailu, mutta valitettavasti hän putosi harjoittelun aikana ja mursi ranteensa. Onneksi käsi on toipunut suunnitellusti, ja nyt ajokausi voi jatkua Etelä -Euroopassa.