ETS NORDin huuvat muuntautuvat ammattikeittiön tarpeisiin – nyt niitä löytyy myös kaksikerroksisesta ravintolabussista

24.09.2021

Virolainen kokki Emmanuel Wille toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa vuonna 2020, avatessaan Chef`s Manu DoubleDecker-ravintolan ovet asiakkaille.

Tummanvihreä kaksikerroksinen ravintolabussi sijaitsee idyllisellä paikalla Ruun kylässä, Pohjois-Virossa Jägalan vesiputouksen lähellä.

Keittiötilat ravintolabussissa toteutettiin ensimmäiseen kerrokseen ja ruokailusali toiseen. Haastavassa ympäristössä oikeaoppisen ilmanvaihdon toteutus vaati tarkkaa suunnittelua. Tässä kohtaa ETS NORD riensi apuun.

ETS NORD suunnitteli ammattikeittiöön sopivan ilmanvaihtojärjestelmän, jonka avulla varmistetaan sekä tehokas raitisilman saanti, että päästöjen poisto. Nyt alakerroksen keittiössä on mahdollista valmistaa huippulaatuisia aterioita ilman, että toisessa kerroksessa nautiskelevat asiakkaat joutuvat kärsimään ruoanvalmistuksessa syntyvistä höyryistä ja käryistä.

Korkealaatuisen ilmanvaihdon ansiosta keittiössä voi viettää tuntikausia grillin ääressä, jopa kesäkuumassa, ilman että tunnelma ylikuumenee tai ruoan laatu kärsii.

Huuvien asennusten jälkeen Manu kutsui ETS NORDin henkilökuntaa testaamaan ravintolan tarjontaa. Ilmapiiri oli loistava, näkymä toisesta kerroksesta sumuun uppoavan luonnon yli oli ihmeellinen ja raaka-aineiden symbioosi kotitekoisten vihannesten ja yrttien kanssa toimi täydellisesti, ihan niin kuin keittiön ilmanvaihto.