ETS NORDin älykkäät valintaohjelmat tukevat taloteknistä suunnittelua

31.01.2022

ETS NORD on noussut nopeasti merkittäväksi ilmanvaihdon ratkaisuja tarjoavaksi toimijaksi Pohjois-Euroopan markkinoilla. Asiakaskeskeisyys, jatkuvan tuotekehityksen periaate ja ymmärrys digitaalisuuden mahdollisuuksista ja niiden rohkea käyttöönotto ovat olleet menestyksen avaimina.

ETS NORD on hyödyntänyt digitaalisuutta ja ottanut rakennuksen tietomallinnuksen käyttöön jo vuosikymmen sitten. Tavoitteena on tarjota asiakkaille vastuullisesti tuotettujen ja laadukkaiden tuotteiden ohella lisäarvoa ETS NORDin tuotteiden valintaa ja käyttöä ohjaavien ohjelmistopalvelujen avulla.

Parin viime vuoden aikana ETS NORD on panostanut erityisesti älykkäiden valintaohjelmien kehitykseen. Ohjelmia on kehitetty tiiviissä yhteistyössä MagiCADin kanssa. KITCHENiQ, älykäs valintaohjelma keittiön ilmanvaihdon suunnitteluun on edistyksellinen BIM-ratkaisu, jolla talotekniikkasuunnittelija voi helposti suunnitella projektiinsa soveltuvan ammattikeittiön ilmanvaihdon. Ohjelmasta on menossa jo viides päivitysversio, ja ohjelmistokehitystä jatketaan asiakaspalautteen perusteella.

Vuoden 2022 aikana on suunnitelmissa julkaista ainakin kaksi uutta valintaohjelmaa. KITCHENiQ -ohjelmaa täydennetään ilmastointikattojen valintaohjelmalla, joka on joustavampi ja mahdollistaa ilmastointikaton suunnittelun myös kokonaiseen keittiöön. Äänenvaimentimien valintaohjelma SILENCERiQ laskee ilmanvaihtojärjestelmän tavoitteena olevat äänitasot ja auttaa valitsemaan siihen tarvittavat äänenvaimentimet. – Ohjelma on viimeistelyvaiheessa, ja pääsemme pian aloittamaan sen implementoinnin MagiCADiin, ETS NORDin tuotekehityspäällikkö Timo Olesk kertoo. Tämän jälkeen vuorossa on ROOFiQ-valintaohjelma, jonka avulla suunnittelija voi muutaman arvon syöttämällä valita ilmanvaihtojärjestelmään sopivimman kattotuotteen.

Mittavat panostukset tuotekehitykseen näkyvät myös ETS NORDin tuotekehitysosaston henkilöstömäärässä, joka on tuoreimpien rekrytointien myötä kasvanut kolmeenkymmeneen henkeen.

– Meillä on kiinteiden asiakassuhteiden myötä vahva näkemys siitä, mitä asiakkaamme tarvitsevat, mutta ohjelmistosuunnittelussa osaava ja aktiivisesti kehitysprosessissa mukana oleva kumppani on välttämätön. Siksi MagiCAD onkin meille erittäin arvokas yhteistyökumppani, Olesk sanoo. – Heidän kokemuksensa auttaa meitä jatkossakin kehittämään fiksuja suunnitteluohjelmia, jotka tuovat tuotteidemme hyvät ominaisuudet parhaiten myös suunnittelijoiden tietoisuuteen.

Olemme mukana MagiCAD Data Driven MEP Design tapahtumassa.

Tule kuulemaan lisää LVI-suunnittelijan työtä helpottavista ohjelmistoistamme tiistaina 8.2. klo 14-14.35. Rekisteröidy tilaisuuteen tästä