Huippuravintolassa myös ilmanvaihdon on oltava huippuluokkaa

06.07.2022

Monen alkuvuonna 2022 tehdyn jutun mukaan Viron paras ravintola löytyy Tallinnasta. Noblenessnerin satama-alueelle, kerrostalon kivijalkaan vuonna 2018 avattu 180° by Matthias Diether on Viron fine dining -kruununjalokivi, monessa alan julkaisussa ylistetty ravintolaelämys. Ravintola sai itseoikeutetusti Michelin- tähden keväällä 2022, kun Virossa jaettiin tähtiä ensimmäistä kertaa. 180° by Matthias Diether on noteerattu virolaisia ravintoloita arvioivan ruotsalaisen White Guiden ylimmällä Global Master Level- tasolla.

Menestynyt keittiömestari Matthias Dieter on saanut vapaat kädet ravintolan toteutuksessa, ja tehnyt ravintolastaan omannäköisensä. Ravintolakonsepti ja viihtyisän hillitty interiööri on suunniteltu tavoittelemaan kansainvälisiä gourmet-turisteja, ja pienissäkin yksityiskohdissa näkyy, ettei laadusta ole tingitty.

Selkeälinjaisen ravintolasalin sydän on keskellä salia sijaitseva avokeittiö, jota reunustavat baaritiskit ruokailijoille. Perinteisemmät valkoisien pöytäliinojen pöydät on sijoitettu isojen ikkunoiden lähelle, josta ne avautuvat merimaisemaan.

Neljältä suunnalta avoimella keittiöllä on ruoanvalmistuksesta tarkoituksellisesti haluttu tehty asiakkaille show. Ruokailijoiden välittömässä läheisyydessä sijaitseva avokeittiö asettaa samalla melkoisia vaatimuksia tilan ilmanvaihdolle. Tarpeeksi tehokkaan rasvan, käryn ja höyryn poiston hoitavat ETS NORDin toisen sukupolven NORDcanopy-huuvat, joiden puhdistustekniikaksi on valittu otsonointi. Lasiseinän taakse upotettujen huuvien ulkonäkö on linjassa muun sisustuksen kanssa.

ETS NORDin huuvilla toteutettu ilmanvaihto on maestron itsensä mukaan ”tehokkain ja hiljaisin näkemäni avotilaan toteutettu ravintolan ilmanvaihto”. Se on paljon sanottu ammattilaiselta, jolla on kolmenkymmenen vuoden kokemus fine dining- ravintoloiden huipulta.

Tutustu kohteessa käytettyihin ammattikeittiöhuuviin