IV-suunnittelijaa hemmotellaan taas – uusi suunnitteluohjelma ROOFiQ ilmanottokatosten ja ulospuhallushajottimien valintaan

22.05.2023

ETS NORDin suunnitteluohjelmien tuoteperhe on saanut täydennystä. Ilmanvaihdon suunnittelutyötä yksinkertaistavien ja nopeuttavien suunnitteluohjelmien valikoima täydentyi, kun ammattikeittiön ilmanvaihdon sunnitteluohjelma KITCHENiQ, ilmankäsittelykoneiden suunnitteluohjelma AHUiQ sekä äänenvaimentimien valintaan ja ilmanvaihdon äänitasojen laskemiseen tarkoitettu SILENCERiQ saivat rinnalleen ROOFiQ:n, katolle sijoitettavien ilmanvaihdon ulkoilmalaitteiden valintaa helpottavan älykkään suunnitteluohjelman.

Ulkoilmalaitteen valinnassa täytyy sovittaa yhteen ulkonäön ja energiatehokkuuden vaatimukset. Laajasta ulkoilmalaitteiden valikoimastamme löytyy varmasti rakennuksen ulkoiseen olemukseen soveltuva tuote, mutta haasteita saattaa tulla eteen, kun laitetta mitoitetaan rakennuksen ilmanvaihdon vaatimuksiin ja määräyksiin. Ratkaisevaa on pysyä optimaalisissa painehäviön arvoissa, jotta ilmankäsittely säilyy energiatehokkaana. Energiatehokkuus syntyy aina kompromissina tuotteen matalasta painehäviöstä ja sen fyysisistä mitoista. Riippuen siitä, onko ulkoilmalaitteen tehtävänä poistaa jäteilmaa vai ottaa sisään raitista ilmaa, täytyy ulospuhalluksen tai ilman sisäänoton nopeuden osua tiettyihin raja-arvoihin. Valikoimistamme löytyy myös yhdistelmäkatos, jossa mitoitetaan yhtä aikaa optimaalista ilman ulosheittopituutta ja sisäänottonopeutta. Näiden manuaalisessa mitoituksessa on aivopähkinää kerrakseen!

Helpommallakin voi päästä. ROOFiQ-ohjelma valitsee annettuihin kriteereihin parhaiten soveltuvat ulkoilmalaitteiden vaihtoehdot, ja ehdottaa tämän lisäksi myös tuotteelle sopivia lisävarusteita, esimerkiksi kattoläpivientejä.

ROOFiQ:n ominaisuuksia:

  • Valitsee kiinteistön ilmanvaihtoon sopivimmat tuotevaihtoehdot
  • Opastaa käyttäjää valintaprosessissa
  • Laitteiden mitoitus nopeaa ja helppoa
  • Ohjelmasta saa selkeät tulosteet, josta luettavissa kattavat tekniset tiedot
  • Listaa valitulle tuotteelle myös tarvittavat lisävarusteet

Kysy lisää asiantuntijaltamme

Oskari Mattila

Tuoteryhmäpäällikkö

NORDFIRE, NORDSMOKE, NORDDAMPER & NORDROOF