Oviverho on hyödyllinen tuote ympäri vuoden

04.05.2023

Oviverhopuhaltimia on totuttu pitämään käyttökelpoisina lämmityskaudella, kun halutaan estää lämmitetyn ilman vuoto harakoille. Etenkin helteisinä kesinä oviverho estää yhtä lailla viilennetyn ilman paon ja pitää hyönteiset ja kosteuden loitolla.

Oviverhon toimintaperiaate on luoda sisäänkäynnin yhteyteen ilmaverho, joka estää joko lämpimän tai kylmän ilman kulkeutumisen väärälle puolelle oviaukkoa. Oviverhoja käytetään niin teollisuudessa, liikekeskuksissa, toimistoissa, autokorjaamoissa kuin museoissakin.

Paitsi lämpötilaa, oviverho säätelee myös epäpuhtauksien, siitepölyn, katupölyn tai hyönteisten pääsyä sisätiloihin. Oviverhoilla voidaan varmistaa myös sisätilojen halutunlaiset olosuhteet – ominaisuus, joka on äärimmäisen tärkeä vaikkapa kylmätiloissa, ruokateollisuudessa tai museoissa. Oviverhoa on saatavilla joko ilman patteria tai patterilla varustettuna. Sen voi saada puhaltamaan halutun lämpöistä ilmaa, ja lämpötilan tuotossa voidaan hyödyntää vaikkapa sähkö- tai vesilämmityspattereita.

– Oviverhoja on ollut aktiivisemmassa käytössä nyt reippaat kaksikymmentä vuotta, ja edelleen niitä käytetään pääasiassa kauppakeskuksissa ja liiketiloissa, vaikka mahdollisuuksia olisi paljon muuhunkin, NORDfan tuoteryhmäpäällikkö Jarkko Lahti sanoo. – Esimerkiksi elintarviketeollisuudessa oviverho on erinomainen keino pitää kärpäset ja muut lentävät tuholaiset loitolla, hän jatkaa.

Nykyisissä oviverhoratkaisuissa on äärettömän paljon automaatio- ja säätömahdollisuuksia. Oviverhon automatiikka voidaan kytkeä osaksi kiinteistöautomatiikkaa, ja sen puhallusnopeutta voi säädellä tarvittaessa joko manuaalisesti tai automaattisesti kiinteistöautomatiikan kautta.

Huomioi oviverho jo suunnitteluvaiheessa

Erilaisia oviverhovaihtoehtoja on runsaasti, ja ETS NORDin tuotevalikoimasta löytyy ratkaisuja kaikenlaisiin tarkoituksiin. Voit huomioida oviverhon jo suunnitteluvaiheessa, ja valita ilmaverhojen mitoitusohjelmallamme kiinteistön vaatimukset parhaiten täyttävän oviverhon. 

Kysy lisää asiantuntijaltamme

Jarkko Lahti

Myyntipäällikkö & tuoteryhmäpäällikkö

NORDfan & oviverhot