ETS NORD investoi Tallinnassa – suunnitelmissa tuotannon mittava laajennus

08.05.2023

ETS NORD on käynnistänyt uuden rakennushankkeen Tallinnassa jo ennestään sijaitsevien tuotantolaitostensa yhteyteen. Uuden kiinteistön tavoitteena on nostaa tuotantokapasiteettia merkittävästi, ja mahdollistavan konsernin liikevaihdon nousun nykyisestä 70 miljoonasta (2022) 125 miljoonaan euroon vuoteen 2027 mennessä.

Uusi tehdashanke käynnistettiin paikallisen suunnittelijan ja rakennuttajan kanssa. Tehtaan tuotannossa aiotaan hyödyntää mahdollisimman paljon automaatiota, ja tuotantoprosesseja virtaviivaistetaan digitaalisuuden avulla. Hankkeen kokonaiskustannus on 15 miljoonaa euroa ja sen on määrä valmistua kesäkuuhun 2024 mennessä.

ETS NORDin Tallinnan tuotantolaitokset palkittiin vastikään teollisuuden suurtapahtumassa Smart industry 2023 – messuilla Vuoden tehdas 2023 – palkinnolla suuryritysten sarjassa. Kilpailun tuomaristo kehui ehdokkaita digitaalisuuden hyödyntämisestä selkeä liiketoimintatavoite mielessä, joka puolestaan mahdollistaa uudet liiketoimintamallit ja tuotannon volyymien kasvattamisen kestävästi. Viime vuonna palkinto jaettiin Ensto Building Systems Oy:lle.