Markkinoiden parhaat vaimentimet kilpailukykyiseen hintaan

04.05.2020

ETS NORDin pyöreiden ilmanvaihtokanavien äänenvaimentimet uudistettiin asiakkailta ja suunnittelijoilta saadun palautteen perusteella. Uusien (NTP ja NTF) vaimentimien äänenvaimennuskyky on tällä hetkellä markkinoiden parhaimpia, ja NTP-vaimentimella on lisäksi ilmanvaihtotuotteiden puhtausluokitus M1. Huoltaminen on vaimennusmateriaalin ansiosta helppoa: NTP-vaimentimessa materiaalina on huopa, NTF:ssa lasikuitukangas. Lasikuitukangas estää samalla mineraalivillakuitujen irtoamisen kanavistoon.

Uudet äänenvaimentimet löytyvät mallinnettuna MagiCadin tuotekirjastosta.

Erinomainen äänenvaimennuskyky helpottaa suunnittelua

– Kun tuotteen vaimennuskyky on hyvä, on ilmanvaihtokoneiden ja laitteiden tuottamien äänien hallinta helpompaa ja huonetilojen nykyisin aika tiukatkin äänitasovaatimukset saadaan täytettyä, tuotekehityksessä mukana ollut ETS NORDin tuoteryhmäpäällikkö Miko Makkonen sanoo.

Laadukkaampi äänenvaimennin tuo myös tarvittavaa pelivaraa suunnitteluun ja asentamiseen. Asennustöiden käynnistyessä saatetaan huomata, että tilaa alakaton yläpuolella on hyvin vähän, mutta tekniikka on siitä huolimatta saatava sovitettua paikalleen.

– Parempi vaimennuskyky mahdollistaa lyhyemmän tuotteen käyttämisen. Lyhyempi tuote on helpompi asentaa, mutta täyttää silti suunnittelukriteerit, Makkonen sanoo.

Tuotevalikoimasta onkin tehty riittävän laaja: se sisältää eri kokoisia, eri pituuksilla varustettuja ja myös avattavia vaimentimia. Kaikista vaimentimista on pyritty tekemään niin rakenteeltaan kuin mitoiltaankin mahdollisimman kompaktit.

Myös kustannustekijät huomioitu

Uusissa äänenvaimentimissa ei ole käytetty sisäputkena reikäpeltiä. Tällaisen sisärakenteen ansiosta niistä on saatu kevyempiä ja näin helpompia asentaa. – Näillä muutoksilla tuotteesta on samalla tullut kustannustehokkaampi. Tämä parantaa tietysti sekä omaa että asiakkaidemme kilpailukykyä rakennusprojekteissa, Makkonen toteaa.

Ilmanvaihtojärjestelmän kuluttamaa energiaa on sitäkin pyritty minimoimaan. NTP- ja NTF -vaimentimien painehäviöt ovat hyvin alhaiset ja ulkokuori erittäin tiivis.

Uudet äänenvaimentimet

  • Erinomaiset äänenvaimennusominaisuudet
  • Nuohouksenkestävät, läpinuohottavat materiaalit
  • NTP, polyesterivaimennin huopapinnalla, ilmanvaihtotuotteiden puhtausluokitus M1
  • NTF, mineraalivillavaimennin Cleantec –lasikuitukankaalla. Kangas estää villakuitujen irtoamiseen kanavistoon.
  • Avattavat mallit toimivat myös huolto- ja puhdistusluukkuina
  • Isoimmat koot Ø400, 500 ja 630 varustettu vaimennuslamellilla –> parantaa vaimennusominaisuuksia entisestään
  • Uusi sisärakenne –> kevyempi asentaa, alhaiset painehäviöt ja tiiviimpi ulkokuori
  • Erittäin kilpailukykyinen hinta