Uusi Recair-ilmankäsittelykoneiden mitoitusohjelma

04.02.2021

Uusi ohjelma mitoittaa kotimaiset Recair-ilmankäsittelykoneet helposti ja tehokkaasti.

Pitkän kehitystyön tuloksena syntynyt uudenlainen Recair-ilmankäsittelykoneiden mitoitusohjelma on julkaistu. Ohjelmassa on lukuisia uusia ominaisuuksia, joita ei aikaisemmin ole alalla nähty. – Ohjelmakehityksen lähtökohtana oli suunnittelijoiden tarpeisiin vastaaminen nykyaikaisilla työkaluilla, sanoo ohjelmistoprojektia vetänyt Aleksi Kähärä, jolla itselläänkin on LVI-suunnittelijan tausta. – Helppokäyttöisyys piti yhdistää mahdollisuuteen tehdä määrittelyt tarkasti ja läpinäkyvästi, hän jatkaa.

Ohjemisto on kehitetty kokonaan alusta puhtaalta pöydältä. Siinä on toimivaksi todettuja ja tuttuja elementtejä, mutta myös täysin uusia tehokkaita ja monipuolisia toimintoja, jotka ovat helposti omaksuttavia. Ohjelman rakenne on sekoitus kahdesta eri maailmasta ja tarjoaa hybridimallina molempien edut. Se on Windows-sovellus, joka on yhteydessä ETS NORDin serveriin tarjoten realiaikaista mitoitusdataa, ja huolehtii siten, että käyttäjällä on aina viimeisin versio käytössään. Ohjelman asentaminen ei vaadi järjestelmävalvojan oikeuksia.

– Suunnittelijan unelma on tehdä parhaita mahdollisia ratkaisuja ilman kompromisseja. Olemme pitkään tiedostaneet helpon mutta tehokkaan mitoitusohjelman merkityksen, sanoo Kähärä.
– Olemme jatkossakin valmiudessa kehittää ohjelmaa palautteen pohjalta, ja voimme lisätä siihen vielä uusia, suunnittelijoille tärkeitä ominaisuuksia.

Helppokäyttöisinkin ohjelma vaatii keskittymistä ja opettelua jotta sitä pystyy käyttämään tehokkaasti. – Suomalla meille tämän ajan ja antamalla palautetta ohjelman käytöstä ja sen ominaisuuksista, me vastavuoroisesti lupaamme rakentaa alan parhaan iv-mitoitusohjelman, joka säästää työaikaa ja tekee asioita, joita vastaavilla ohjelmilla ei aikaisemmin ole ollut mahdollista tehdä, Kähärä lupaa.

AHUiQ:n ominaisuuksia:

-Toimistokohtaiset oletusarvot
Ohjelmaan voidaan syöttää yhteiset oletusarvot ja mitoitusarvot, jotka tulevat voimaan koko henkilökunnalle. Näin johto voi varmistaa että kaikilla suunnittelijoilla on oletuksena toimiston määrittelemät suunnitteluparametrit käytössä.

-Projektikohtainen SFP-luvut
Ohjelmassa olevien koneiden lisäksi ohjelmaan voi syöttää ulkopuolisia laitteistoja, jotka vaikuttavat SFP-lukuun. Näin suunnittelijalla on realiaikainen näkymä koko projektin SFP-luvusta. Tasapainoilu mittojen ja SFP-vaatimusten välillä voidaan tehdä nopeasti ja tehokkaasti.

-Komponenttilukitus
Nykypäivän tarpeenmukainen ilmanvaihto asettaa uusia haasteita. Ohjelman käyttäjällä pitää olla käsitys siitä, miten kone suoriutuu pienillä osakuormilla tai suurilla tehostusilmanvirroilla ilman pelkoa siitä, että komponentit vaihtuvat. Ohjelma mitoittaa kaikki komponentit reaaliajassa, mutta ei vaihda niitä ellei saa siihen lupaa. Näin suunnittelija voi varmistua koneen toiminnasta koko koneen säätöalueella.

-Konerevisiot sisäänrakennettuna
Suunnittelija voi tehdä samasta konepositiosta revision. Revision avulla voi kokeilla eri komponentteja tai yhdessä komponenttilukituksen kanssa tarkastella, miten kone suoriutuisi osakuormalla tai tehostustilanteessa. Koska koneet elävät projektin mukana, tarjoamme työkalut jolla hallita tätä. Aktiiviset revisiot ovat näkyvissä ja tulostuvat teknisiin dokumentteihin, mutta käyttäjä voi milloin tahansa mennä revisiolistalla mihin tahansa revisioon, luoda niitä lisää tai poistaa tarpeettomia.

-Elinkaarilaskenta 1.0
Ohjelmassa on ensimmäinen versio elinkaarilaskennasta. Elinkaarilaskennalla suunnittelija pystyy arvioimaan eri ratkaisujen vaikutusta käyttökustannuksiin sekä valitsemaan kustannustehokkaimman ja ekologisimman ratkaisun.

Kysy lisää asiantuntijaltamme

Aleksi Kähärä

Kehityspäällikkö

Recair