Ympäristöselosteiden merkitys kasvaa – ETS NORD kulkee kehityksen keulilla

03.05.2024

ETS NORD on saavuttanut tärkeän merkkipaalun ympäristöselosteiden saralla – lähes 75 % yhtiön tuotevolyymista kuuluu jo näiden elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia kuvaavien raporttien piiriin.

Pyöreiden kanavajärjestelmien ympäristöseloste toteutettiin syksyllä 2023, ja sittemmin selosteet on hankittu myös ammattikeittiöhuuville, otsonaattoreille, äänenvaimentimille sekä suorakaidekanaville ja pyöreille osille.

Ympäristöseloste (EPD) on kolmannen osapuolen varmentama standardisoitu asiakirja. Rakennusalalla eri tuotteiden ympäristöselosteet auttavat arvioimaan koko rakennuksen ympäristövaikutuksia ja tunnistamaan tärkeimmät ympäristövaikutusten lähteet. Suunnittelijat pystyvät puolestaan laskemaan projektin hiilijalanjäljen ja valitsemaan ympäristön kannalta parhaat vaihtoehdot.

Mitä enemmän rakentamisessa painotetaan ympäristöystävällisyyttä, kestävää kehitystä ja energiatehokkuutta, sitä tärkeämmäksi tulee ympäristöselosteiden rooli. Myös lainsäädäntö kehittyy samaan suuntaan: eduskunnan hyväksymän uuden rakennuslain mukaan uusien rakennusten hiilijalanjälkilaskelmat tulevat pakollisiksi vuoden 2025 alusta.

Ympäristöselosteet tarjoavatkin jo nyt yrityksille merkittävää kilpailuetua, samalla kun ne auttavat rakentamaan parempaa tulevaisuutta.

Lataa ETS NORD -tuotteiden ympäristöselosteet näistä linkeistä:

Kuva: Karl Ander Adami