Citycenter

Recair-ilmankäsittelykoneet mukana Citycenterin uudistuksessa

Citycenter, Helsingin ydinkeskustan 1960-luvun betonibrutalismia edustava kauppakeskus, kävi vuosina 2019-2020 läpi uudistuksen, jonka myötä muun muassa katutason liiketilat saivat valoisamman, viihtyisämmän ja myös keskuksen vuokralaisten näkökulmasta toimivammat tilaratkaisut. Viihtyisien tilojen tavoitteena on pysäyttää entistä useampi ohikulkija siitä miljoonien ihmisten virrasta, joka kulkee kauppakeskuksen läpi vuosittain.

Kiinteistösijoitusyhtiö Spondan omistamassa ja hallinnoimassa kauppakeskuksessa on kellarikerrosten lisäksi kahdeksan maan päällistä kerrosta, ja liiketilaa 20000 m2. Sijainti Suomen ehkä vilkkaimmin liikennöidyssä korttelissa lisäsi merkittävästi hankkeen vaikeusastetta. Kaivokadulla toimitetaan ja puretaan jatkuvasti liikekeskukseen meneviä tavarakuormia, ja työt olikin toteutettava aiheuttaen mahdollisimman vähän häiriötä kauppakeskuksen toiminnalle.

Uudistuksen LVI-urakoinnista vastasi Sveimik Oy. Toimitusjohtaja Mika Liinanki kertoo, että IV-suunnitelmissa oli valmiina ETS NORDin Recair-ilmankäsittelykoneet. Toimitusajankohdat koneille oli hyvin tarkkaan määritelty, ja urakassa oli myös aikataulupaineita valmistumisen suhteen. Ja kuten usein vanhoissa kohteissa, Citycenterin konehuonekerros oli ahdas ja teki haalausreitistä haastavan. Recair-ilmakäsittelykoneet jouduttiin haalaamaan paloissa katon kautta konehuoneeseen. Koneen osien haalausjärjestyksen piti mennä tarkkaan ennaltamäärätysti.

– Aikataulupaineita tuotti myös se, että osa ilmanvaihdon koneista palveli samalla muitakin kuin remontin alla olevia tiloja, ja vanha kone piti saada purettua ja uusi toimintakuntoon muutamassa päivässä, Liinanki sanoo. – Olemme luottaneet ETS NORDin tuotteisiin jo pitkään, he ovat tuttu ja hyväksi havaittu kumppani. Myös toimitukset Citycenterin uudistuksessa sujuivat aivan loistavasti, Liinanki toteaa tyytyväisenä.

Kuvat: Laura Lehtonen

Tutustu kohteessa käytettyihin ilmankäsittelykoneisiin

Kysy lisää kohteen vastuumyyjältä

Matti Luoma

Myynti

Etelä-Suomi