Hotelli Torni

Hotelli Tornin ilmanvaihdosta huolehtivat kotimaiset Recair-ilmankäsittelykoneet

Helsingin kantakaupungin artdeco-henkinen hotelli Torni peruskorjataan. Työn on määrä valmistua loppuvuoden 2021 aikana.

1931 valmistunut hotelli Torni oli avautuessaan kaupungin korkein ja samalla Suomen ensimmäinen sähköistetty rakennus. Hotellilla on vaiheikas historia kansainvälisen diplomatian ja merkkihenkilöiden, jopa kuninkaallisten, majoittajana. Oman jännityksensä hotellin historiaan tuo sen suosio kansainvälisen tiedustelun keskuksena 1930-luvulla, sekä Venäjän valvontakomission tukikohtana 1940-luvulla.

ETS NORD oli mukana legendaarisen hotellin modernisoimisessa, ja toimitti työmaalle ilmanvaihtokanavien, säätö- ja sulkupeltien lisäksi kotimaisia, Avainlipulla varustettuja Recair-ilmankäsittelykoneita. Hotellin ilmanvaihtoa varten tarvittiin paljon pieniä, muutaman sadan litran ilmamääriä käsitteleviä koneita. Ilmankäsittelykoneet toteutettiin yhteistyössä suunnittelijoiden, urakoitsijan ja ETS NORDin tiimin kanssa, ja jokainen koneosa suunniteltiin yksityiskohtaisesti, jotta koneet saataisiin sopimaan niille varattuun tilaan ja samalla säilytettäisiin mahdollisuus koneiden huoltoon ja tarkastukseen. Recair-ilmankäsittelykoneiden haalaus 1930-luvun alun tekniikalle mitoitettuihin konehuoneisiin saatiin onnistumaan ainoastaan hotellin katon kautta, ja silloinkin hyvin pieniin osiin pilkottuina.

LVI-urakoitsijana hankkeessa toimineen Bravidan projektipäällikkö Jarmo Mikonsaari on jo aiemmin tehnyt paljon yhteistyötä ETS NORDin kanssa, ja on asiakassuhteeseen tyytyväinen.

– Konetoimitus tuli hyvissä ajoin ja meni välivarastoon odottelemaan kasausta. ETS NORDin toimitukset ovat toimineet minusta hyvin, ja mahdolliset reklamaatiot on aina hoidettu mallikkaasti. Olen kokonaisuutena tyytyväinen ETS NORDin toimintaan, Mikonsaari kiteyttää.

Kuvat: Laura Lehtonen

Tutustu kohteessa käytettyihin ilmankäsittelykoneisiin

Kysy lisää kohteen vastuumyyjältä

Matti Luoma

Myynti

Etelä-Suomi