DUBAI EXPO oli NORDcanopy-huuvien juhlaa ja ETS NORDin Lähi-idän valloituksen startti

27.06.2022

Dubai Expo 2020 -maailmannäyttely saatiin päätökseen vihdoin maaliskuun 2022 lopulla, parin vuoden lykkäyksen jälkeen. ETS NORD oli mukana yhtenä Viron paviljongin pääsponsoreista, sekä mutkan kautta paviljonkiin rakennetun Taste Estonia – ravintolan takana. Ravintolan ilmanvaihto toteutettiin NORDcanopy-tuotteilla, ja ravintolaa pyöritti virolainen Carmen catering.

ETS NORDin kansainvälisestä myynnistä vastaava partneri Markku Mattila on innoissaan onnistuneesta maailmannäyttelystä. – Voi hyvin olla että jälkikäteen katsottuna voimme todeta NORDcanopy – huuvatuoteryhmän maailmanvalloituksessa Dubai Expo 2020:n olleen yksi vedenjakaja. Kiinnostus keittiöilmavaihdon ratkaisuihimme oli niin lupaavaa, hän pohtii.

– Viron paviljongin korkeatasoinen ravintola osoittautui aivan huikeaksi menestykseksi, ja ravintolan herkullinen Estonian burger oli hyvä sisäänheittäjä keittiön ilmanvaihdon ratkaisuihimme tutustumiseen, Mattila hehkuttaa. – Ja kun kävi ilmi, että meillä on jo olemassa ratkaisu paikallisen markkinan isoimpaan haasteeseen eli toimitusaikaan, kiinnostuneita todellakin riitti.

Koottavat huuvat Lähi-idän markkinoille

Mattila kertoo maailmannäyttelyn johtaneen suoraan siihen, että ETS NORD on nyt perustamassa Dubaihin Lähi-itään ja arabiankielisiin maihin keskittyvää yhteistyöyritystä, joissa on osakkaina myös paikallisia kumppaneita. ETS NORDin vahvuutena tulee olemaan nopea toimitus. aSAP-ratkaisuna toimitettavat, osina koottavat huuvat ovat täsmäratkaisu paikallisen markkinan pitkiin toimitusaikoihin. Myös Recair-ilmankäsittelykoneet voidaan toimittaa moduuleina paikallisille markkinoille. Moduulirakenteiset tuotteet saadaan asiakkaalle parhaimmillaan parissa viikossa, kun toimitusaika yleisesti Lähi-Idän markkinoilla on lähempänä paria kuukautta.

– Olemme perustaneet Dubaihin varaston, johon toimitetaan kattava valikoima moduuleja, joita paikan päällä koulutettu ja perehdytetty toimija kasaa valmiiksi, Mattila kertoo. – Kauppa on lähtenyt hyvin käyntiin, ja sopimuksia on jo tehty useasta hankkeesta. Olemme päässeet mukaan muun muassa isojen hotelliketjujen projekteihin.

-Itselleni puhuttelevampia onnistumisiamme Dubaissa käynnistyneistä hankkeista oli pääsy mukaan maailmankuulun ja suuresti ihailemani arkkitehdin Zaha Hadidin suunnittelemaan OPUS by OMNIYAT-hotelliin. Toteutamme siellä ravintolan ilmanvaihdon NORDcanopy-tuoteryhmän tuotteilla, Mattila kertoo.

Lähi-idässä edellytyksenä sertifioitu elintarviketurvallisuus

Yksi välttämätön edellytys maailmannäyttelyn menestykselle oli NORDcanopy-huuville myönnetty HACCP International – sertifikaatti.

– Kyseessä on ennen kaikkea erinomaiseen hygieniaan ja huuvan puhdistettavuuteen liittyvä tae, Mattila sanoo. – Vaikka HACCP International sertifiointi on Suomessa suhteellisen tuntematon, on se meille avannut jo monta ovea kansainvälisillä markkinoilla. Dubai Expossa kävi ilmi, että se on Lähi-Idän markkinoilla suorastaan edellytys sille, että päästään jatkoneuvotteluihin.

HACCP International – sertifikaatti voidaan myöntää laitevalmistajille, joiden sertifioituja tuotteita käytetään elintarviketeollisuudessa. Sertifikaatti edellyttää, että tuotteet täyttävät sekä kriteerit parhaista käytännöistä elintarviketurvallisuudessa että HACCP Internationalin määrittelemät sertifiointivaatimukset.

Tutustu kohteessa käytettyihin ammattikeittiöhuuviin