ETS NORD vahvistaa savunhallinnan osaamistaan

02.03.2020

ETS NORD on ostanut ilmanvaihdon tuotteita markkinoivan ja myyvän Suomen Ilmastointitukku Oy:n liiketoiminnan 28.2.2020.

Yritysosto vahvistaa entisestään ilmanvaihtotuotteita valmistavan ja myyvän ETS NORD-konsernin asemaa Suomen ja Baltian markkinoilla. Suomen Ilmastointitukun savunhallintajärjestelmien tuotteet täydentävät hyvin ETS NORDin nykyistä valikoimaa.

– Meille erityisen arvokasta on Suomen Ilmastointitukku Oy:n osaaminen ja kokemus savukanava- ja savupuhallinjärjestelmissä, ETS NORDin Suomen maajohtaja Jari Lehtonen sanoo. – Smoke Solutions-yksikkömme täydentyy yrityskaupan myötä niin, että pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaillemme kokonaisvaltaisemman valikoiman savunhallinnan tuotteita ja järjestelmiä, Lehtonen jatkaa.

Yrityskaupan myötä ETS NORDille siirtyy seuraavien päämiesten edustus: Aldes, Airtecnics (mm. oviverhot), Exhausto, Exodraft (savukaasu- ja takkaimurit), Helios ja Novenco (suuntapaine- ja tunnelipuhaltimet), sekä Verano.

ETS NORD -konserni on yli kaksikymmentä vuotta kestäneen historiansa aikana kasvanut orgaanisesti, mutta viime vuosina myös enenevässä määrin yritysostoin. Alkuvuodesta 2020 ETS NORD osti asennus- ja kiinnitystarvikkeita maahantuovan Test-Air Oy:n liiketoiminnan, vuonna 2018 kotimaisen Recair Oy:n sekä tanskalaisen ilmanvaihtojärjestelmiä valmistavan KH Ventin.

Yrityskauppa vahvistaa ETS NORDin tavoitetta olla yksi Pohjoismaiden johtavista ilmanvaihtotuotealan toimijoista.

Lisätietoja:
Jari Lehtonen
maajohtaja, Suomi
p. 040 5042 709
[email protected]

Seppo Putkonen
Toimitusjohtaja, yrityksen perustaja
puh. 0500 460 715
[email protected]

ETS NORD on ilmanvaihtotuotteita ja laitteistoja valmistava, myyvä ja markkinoiva konserni, jolla on toimipisteet Suomessa, Virossa, Tanskassa ja Ruotsissa. ETS NORD on perustettu vuonna 1998, ja sen liikevaihto vuonna 2019 oli 47 miljoonaa euroa.

Suomen Ilmastointitukku on 2004 perustettu ilmanvaihtotuotteita markkinoiva ja jälleenmyyvä yritys, jolla on kattava edustus eri päämiehien tuotemerkkejä. Ilmastointitukun liikevaihto vuonna 2019 oli 1,77 milj €.