Kakola Spa suojataan korroosiolta Magnelis® -pinnoitetuilla ilmanvaihtokanavilla

03.01.2023

Kakolanmäki on tämän hetken trendikkäintä Turkua. Kakolanmäellä sijaitsee jo ravintola Kakolan ruusu, hotelli Kakola sekä Kakolan vanhassa suurkeittiössä toimiva panimo. Tämän lisäki on Kakolan sisäpihalle valmistumassa uudisrakennuksena hemmottelukeskus Kakola Spa. Kakola Spa panostaa monipuolisesti hyvinvointipalveluihin; tulossa on muun muassa saunamaailma, erilaisia elämyssuihkuja ja –altaita sekä paljon erilaisia hoitoja. Kakola Spa sijoittuu kokonaan maan alle ja sen katto toimii samalla pihakantena sisäpihan leikki- ja oleskelutiloille.

Kakola Span ilmanvaihtokanavat ja – kanavan osat hankittiin ETS NORDilta. Kanavat on käsitelty Magnelis® -suojakerroksella, joka suojaa haastaville olosuhteille altistuvat pinnat poikkeuksellisen tehokkaasti. Magnelis® on teräslevyn suojakerros, jonka riittävä magnesiumpitoisuus lisää suojauksen kestävyyttä merkittävästi. Pinnoitteen korroosionkestävyys on kolme kertaa parempi kuin galvanoidulla teräksellä.

Rakennuspalvelu Lausmäki Oy:n työmaapäällikkö Petteri Lausmäki kertoo, että Magnelis® -pinnoitteen erinomaiset ominaisuudet tekivät ETS NORDin ilmanvaihtokanavista ja kanavan osista erittäin varteenotettavan vaihtoehdon, mutta ei valinta kuitenkaan ollut itsestäänselvyys. Magnelis® -pinnoitetta on Suomessa jo muutamissa uimahalli-kohteissa käytetty, mutta kokemus materiaalista ei ole vielä pitkä, ja se huoletti Lausmäkeä. – Selvitimme huolella taustoja ja mahdollisia reklamaatioita näistä aiemmista kohteista, hän kertoo.

– Kaikki oli kunnossa, ja ETS NORDin kanavien ja Magnelis® -materiaalin valinnan ratkaisi lopulta kolme seikkaa: kustannukset, työstettävyys ja saatavuus.

Magnelis® on selvästi edullisempi kuin muut vastaavalla tavalla korroosiota kestävät materiaalit. – Sen työstettävyys vastaa tavanomaisen ilmanvaihtokanavan työstettävyyttä – ja tästä saimme vahvistusta myös kanavien asentajilta, että näin todellakin on, Lausmäki vahvistaa. – ETS NORD pystyi myös takaamaan materiaalin saatavuuden, joka on nykypäivänä entistä merkityksellisempi asia, Lausmäki sanoo.

Kysy lisää korroosionkestävästä Magnelis® -materiaalista asiantuntijaltamme

Kadi Alber

Tuotehallintapäällikkö

NORDduct, NORDsilencer, NORDdoor, NORDdiffuser, NORDgrille & IMS-tuotteet